SIsustusalalla puhaltavat muutosten tuulet vuosi toisensa jälkeen. Mikäli sisustus kiinnostaa edes hiukan, on hyvin vaikea olla välttymättä sisustustrendien vaikutukselta. Myymälät täyttyvät sisustusesineistä, maaleista, huonekaluista ja tapeteista, jotka näyttäytyvät yhtäkkiä aivan uudessa valossa. Vaikka aiemmin ei olisi koskaan harkinnut punaisen nojatuolin hankkimista, saattaa se yhtäkkiä vaikuttaa tavattoman hyvältä idealta kun sitä näkee ympärillään riittävän paljon.

Seuraavaksi käydään läpi vuoden 2018 kuumimpia trendejä sisustuksessa.

  • Voimakkaat värit: Vuosi 2018 tulee olemaan kaikkea muuta kuin hillittyä värimaailmaa. Hiljalleen sisustuksessa ollaan siirtymässä yhä rohkeampaan suuntaan. Edellisestä vuodesta tutut vihreän ja sinisen sävyt saavat rinnalleen muun muassa punaisen kaikki värisävyt korallista viininpunaiseen. Kaikki merkit viittaavat siihen, että ihmiset ovat alkaneet kyllästyä neutraaleihin ja hiukan tylsiinkin värisävyihin sisustuksessa. Vuonna 2018 kannattaa uskaltaa kokeilla jotain hieman erilaista. Vaikka sisustuksessa pohjaväritys on syytä pitää yleisesti ottaen neutraalina, vaikuttaa alkanut vuosi siltä, että sen rinnalle tullaan valitsemaan entistä rohkeampia vaihtoehtoja. Näyttävyyttä voi kodin sisustukseen hakea esimerkiksi kookkailla ja erikoisilla huonekaluilla, jotka vangitsevat katseen heti huoneeseen saavuttaessa. Vaihtoehtoisesti sisustukseen voi tuoda väriä erilaisilla pienillä yksityiskohdilla kuten matoilla, sisustustyynyillä ja peitoilla, joita voi helposti tarpeen mukaan myös vaihdella.
  • Vintage-esineet: Vanhat vintage-esineet tuovat kotiin kaivattua persoonallisuutta. Vuonna 2018 yhä useampi tuo kotiinsa jotain vanhaa uuden rinnalle, sillä se tekee kodista särmikkään paikan, jolla on tarinoita kerrottavanaan. Vintage on helposti saatavilla nykyään, sillä sosiaalisen median kirpputorit ja netin muut myyntipalstat ovat tulvillaan erilaisia toinen toistaan kiinnostavampia esineitä. Vintage voi olla mitä tahansa vanhaa tavaraa, joten vanhaa charmia kotiin kaipaava voi aluksi pohtia, mikä aikakausi puhuttelee itseä eniten, ja ryhtyä sen jälkeen miettimään, mistä sopivia esineitä sisustukseen voi lähteä etsimään.
  • Messinki ja tummat sävyt: Jo vuosia trendikkäänä pysytellyt ruusukulta on hiljalleen hiipumassa ja väistymässä uusien sävyjen tieltä. Kupari tulee olemaan vuonna 2018 yksi mielenkiintoisimmista tulokkaista. Tummemmansävyiset metallit kuten kupari, pronssi, messinki, kulta ja mustanikkeli ovat kaikki kuitenkin hiljalleen rantautumassa sisustukseen.
  • Leveät lattialaudat: Leveämmät lattialaudat ovat yhä suositumpia. Ne henkivät maalaistunnelmaa ja vintagea, joka on muutenkin kovassa suosiossa. Myös teollisesta eli industrial-henkisestä sisustustyylistä pitäville leveät lattialaudat ovat erinomainen valinta, joka muuttaa kodin yleisilmettä paljonkin. Vaikka lattian sävy itsessään olisi kohtalaisen neutraali, ovat leveät laudat todellinen katseenvangitsija, joka kerää taatusti kehuja vierailta.
  • Ekologiset materiaalit sisustuksessa: Vuonna 2018 tullaan näkemään paljon sellaisia huonekaluja ja sisustusesineitä, joiden valmistus on tapahtunut käyttämällä yksinomaan kierrätettyjä tai muutoin ekologisia ja uudistuvia materiaaleja. Kokonaisuudessaan kierrätetyistä muoveista, tölkeistä ja älypuhelinten ruuduista valmistetut huonekalut herättävät valtavasti kiinnostusta. Nahkaa imitoivat materiaalit, joka on tehty ananaksen tai jonkun muun kasvin osista, tulevat yleistymään entisestään. Vuonna 2017 esiteltiin maissintähkistä valmistetut sisustuslaatat, mutta tänä vuonna tullaan näkemään entistä enemmän vastaavanlaisia uutuuksia.
    Joka vuosi tuo tullessaan uutuuksia sisustussuunnitteluun, eikä 2018 tässä suhteessa ole tietenkään mikään poikkeus. Ammattilaiset ovat kuitenkin usein varsin hyvin perillä siitä, mitä kaikkea tuleva vuosi tuo sisustusmaailmassa tullessaan. Yllämainitut trendit sisustuksessa ovat olleet tekeillä jo pidemmän aikaa, joten on vain ajan kysymys, milloin ne löytyvät jokaisen sisustustrendeistä innostuneen kotoa.
Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay