Mikäli kodissa on neliöitä vain vähän, korostuu sisustamisen merkitys entisestään. Vähällä vaivalla kodista on mahdollista tehdä vähäisestä neliöiden määrästä huolimatta todella toimiva kokonaisuus, jonka ei tarvitse tuntua ahtaalta. Fiksu sisustaja muuntaa ahtaan ja täyteen tungetun tilan viihtyisäksi ja tyylikkääksi tilaihmeeksi. Huomiota kannattaa kiinnittää ennen kaikkea ratkaisuihin, jotka maksimoivat valon ja tilan määrän. Myös värien oikeanlainen käyttö on todella tärkeää.

Pienetkin yksityiskohdat saattavat tehdä paljon ja onkin kannattavaa testailla eri ratkaisuja ja katsoa, kuinka ne toimivat omassa kodissa käytännössä. Esimerkiksi ikkunoiden sälekaihtimien sijaan voi kokeilla asentaa ikkunaan pitkät ja hulmuavat verhot, jotka saavat katseen kiinnittymään tilan korkeuteen ja sen myötä tekevät huoneesta leveämmän oloisen. Yleisesti ottaen eri ratkaisujen avulla kannattaa pyrkiä siihen, että huoneen korkeutta korostetaan, sillä näin myös leveys vaikuttaa suuremmalta kuin mitä se onkaan.

Toinen hyvin tavallinen ratkaisu pieniin tiloihin on peilien hyödyntäminen. Oikein sijoitettuina peilit tuovat pieneenkin tilaan yllättävän paljon tilan tuntua. Peilin voi ripustaa esimerkiksi keskeiselle paikalle olohuoneeseen, jolloin se kiinnittää huomiota. Erityisen mukavaa tunnelmaa peilillä saa aikaan kun sen sijoittaa esimerkiksi lampun tai kynttilän taakse, jolloin se heijastaa valoa koko tilaan. Mikäli mahdollista, kannattaa peili sijoittaa myös ikkunaa vastapäätä, jolloin se heijastaa ikkunan näkymät ja näin syntyy vaikutelma siitä, että tilassa on toinenkin ikkuna.

Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay