Seinät on mahdollista koristella hyvin monella eri tavalla ja valinnanvara saattaa pistää pään pyörälle. Eri tyyppisillä ratkaisuilla on hyvät ja huonot puolensa, mutta jokainen niistä on mielenkiintoinen ja oikein toteutettuna todella tyylikäs tapa sisustaa kotia. Seinän koristelu kannattaa tehdä omiin henkilökohtaisiin mieltymyksiin perustuen, mutta myös kodin yleistä sisustusta mukaillen.

  • Seinämuraalit ja -maalaukset voivat muuttaa huoneen ilmapiirin totaalisesti. Muraaleissa ja seinämaalauksissa niiden voi valita peittävän koko seinän tai vain osan siitä. Mikäli valitsee tämän seinäkoristelun, kannataa sen koon ja tyylin lisäksi ottaa huomioon soveltuva teema sekä värimaailma.
  • Tapetti ei välttämättä kuulosta heti ensikuulemalta kovinkaan mielenkiintoiselta, mutta nykyään tapetointi tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia. Tapetteja on olemassa hyvin erityylisiä ja niiden kuvioissa ja värityksessä vain mielikuvitus on rajana.
  • Valaistus on kätevä tapa saada seinä näyttämään mielenkiintoiselta. Sisustuksessa voikin hyödyntää seinille asennettavia lamppuja, led-valoja ja muita valaistusratkaisuja, jotka korostavat kodin parhaita puolia.
  • Puu on upea materiaali seinän koristelemiseen silloin kun kodin sisustukseen hakee rustiikkista tai perinteistä tunnelmaa. Seinän tai seinät voi halutessaan päällystää kokonaan puulla, jolloin loppuvaikutelma on lämmin ja kotoisa.
  • Taulut ovat perinteinen ratkaisu silloin kun seinille kaipaa hieman jotain ylimääräistä. Mikäli kodin sisustuksen haluaa olevan moderni, kannattaa myös taulussa noudattaa samaa periaatetta ja valita moderni taideteos.
Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay