Kylpyhuoneen sisustaminen on ajatuksena monille paljon vaikeampi kuin vaikkapa olohuoneen tai keittiön sisustaminen. Monet meistä ovat tottuneet kerrostalojen neutraaleihin, valkoisilla kaakeleilla vuorattuihin pieniin kylpyhuoneisiin, joiden sisustaminen tuntuu käytännössä mahdottomalta. Näin ollen kylpyhuonetta ajatellaan enemmän funktionaalisena tilana jota ei tarvitsekaan sisustaa sen erityisemmin. Toisaalta kylpyhuone on myös kostea, eikä laattoihin helposti ripustella vaikkapa tauluja, joten tilana se on myös haastavampi kuin kodin muut huoneet. Mutta loppujen lopuksi pienellä vaivalla ja suunnittelulla myös kylpyhuoneesta voi tehdä oman näköisen. Tässä artikkelissa tarjoamme muutamia vinkkejä aiheeseen liittyen.

Kylpyhuoneremontti

Jos kyseessä on oma asunto tai talo, vain taivas, kylpyhuoneen koko ja budjetti on rajana sen suhteen minkälaisen kylpyhuoneen haluaa loihtia itselleen. Helpoin tapa päästä alkuun on selailla netistä sisustussivuja, säästää kuvat joista tykkää, ja luoda mood board joka antaa suuntaa remontille. Yksi olennainen päätös on seinien ja lattian pinnat. Ne voi esimerkiksi maalata, päällystää kaakeleilla tai puupaneeleilla tai yhdistellä edellä mainittuja. Toinen tärkeä päätös on pesualtaan ja hanojen valinta. Esimerkiksi rorfokus.fi -liikkeessä on tarjolla valtavat valikoimat kylpyhuoneen pesualtaan, suihkun tai ammeen hanoja. Myös kylpyhuoneiden sisustuksessa on omat trendinsä. Musta väri sisustuksessa on tehnyt vaikuttavan paluun oltuaan poissa jo monta kymmentä vuotta. Musta näkyy myös kylpyhuoneissa, ja esimerkiksi rorfokus.fi -liikkeen valikoimissa on tyylikkäitä mattamustia suihkupäitä ja hanoja. Kolmanneksi kylpyhuoneen kaapit, hyllyt, peilit ja penkit vaikuttavat suuresti sen lopulliseen ulkoasuun.

Kuten aina remonttia tehdessä, huolellinen suunnittelu on tärkeää, jotta vältytään sekä budjetin ylittämiseltä että ongelmilta. Huonosti rakennettu kylpyhuone voi aiheuttaa vakavia kosteusvaurioita koko rakennukseen, joten putkien, lattioiden, seinien ja katon tekeminen on paras jättää ammattilaisten haltuun. Kannattaa myös ottaa huomioon kylpyhuoneen kuivuminen ja tuulettaminen. Jos huoneessa ei ole ikkunaa, kylpyhuonetuuletin on paras keino välttää kosteuden kertyminen.

Kylpyhuoneen sisustaminen ja koristelu

Jos kylpyhuonetta ei voi remontoida, on silti olemassa paljon mahdollisuuksia sen sisustamiseen ja koristeluun. Kasvit sopivat loistavasti kylpyhuoneeseen, sillä ne viihtyvät kosteassa ja tuovat kylpyhuoneeseen kodikkuutta ja väriä. Toinen helppo tapa on miettiä minkä väriskaalan haluaisi kylpyhuoneeseen ja ostaa yhteen sopivat pyyhkeet, kylpytakit ja matot. Kylpyhuoneen seinille voi myös ripustaa kuvia kunhan ne on muovitettu niin että ne kestävät kosteutta eivätkä ala käpertymään. Muoviset kehykset kestävät kosteutta, toisin kuin puiset tai metalliset. Laattoihin ei pysty iskemään nauloja, mutta liimakoukut kannattavat helposti kehyksen.

Author miia
Published
Categories Uncategorized
youplay