Verhoja valitessa on syytä ottaa huomioon se, mihin huoneeseen verhot aikoo sijoittaa. Seuraavaksi esitellään muutamia vinkkejä, joiden avulla verhojen valitseminen kodin eri tiloihin on helpompaa.

Makuuhuoneessa verhoilla on erityisen tärkeä rooli, sillä makuuhuone on kodin yksityisin paikka, joka vaatii ehdottomasti jonkinlaiset verhot ikkunoiden peitoksi. Toinen syy sille, miksi verhot ovat erityisen tärkeitä makuuhuoneessa on se, että ikkunat täytyy peittää, jotta huoneesta saataisiin riittävän pimeä silloin kun on aika nukkua. Etenkin Suomen kesät ovat vaativaa aikaa, jolloin moni vetää ikkunoiden eteen pimennysverhot, joiden avulla häiritsevä valo saadaan täysin estettyä. Makuuhuoneen verhoissa on syytä kiinnittää huomiota verhon kuosiin, sillä liian räikeät tai voimakkaasti kuvioidut verhot saattavat häiritä tilassa, jossa ihminen haluaa rauhoittua.
Olohuoneessa käytettävien verhojen tulee olla erityisen tyylikkäät, sillä olohuoneessa vietetään paljon aikaa sekä yksin että vieraiden kanssa. Näin ollen on tärkeää valita sisustukseen mahdollisimman hyvin sopivat verhot, jotka kestävät katseita ja jotka eivät ala kyllästyttämään liian nopeasti. Olohuoneeseen kannattaa valita hyvälaatuiset verhot, joiden väri ei pääse heti haalistumaan.
Myös keittiöön moni valitsee verhot, joita saatetaan vaihtaa esimerkiksi vuodenaikojen vaihtumisen myötä. Monella on erikseen kesä- ja talviverhot. Keittiössä verhot tuovat tilaan kodikkuutta. Usein keittiön verhot vaativat enemmän pesua kuin muut verhot, sillä ruuan tuoksu ja rasvankäry tarttuvat herkästi.

Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay