Ei ole montaakaan yhtä trendikästä ja ainutlaatuista asumisratkaisua kuin loft-asunnot. Ne ovat poikkeuksellisen joustavia sisustuksen suhteen. Loft on sekä klassinen että rento ja hienostunut ja epämuodollinen. Mikäli asut jo nyt loftissa, tiedät varmasti, mistä on kyse. Mikäli puolestaan harkitset loft-asuntoon muuttamista, saattaa tästä artikkelista olla hyötyä.

Mikä on loft?
Loftista puhuttaessa tarkoitetaan useimmiten rakennuksen ylintä kerrosta, joka sijaitsee aivan katon alapuolella. Kyseessä voi olla esimerkiksi ullakkohuoneisto. Toisinaan loftista puhutaan myös silloin kun tarkoitetaan suuria avoimia tiloja, jotka on muutettu asuinkäyttöön. Usein loft-asuntoja onkin tarjolla aiemmin teollisuuskäytössä olleissa rakennuksissa.

 • Loft-asuntojen parhaat puolet
  Korkeat katot:
  Koska loft-asunnot on yleensä tehty entisiin teollisuustiloihin, on niissä tyypillisesti korkeat ja näyttävät katot. Niiden ansiosta pienetkin loftit saavat valtavasti tilantuntua. Lisäksi ne tarjoavat roppakaupalla mitä upeimpia sisustusmahdollisuuksia.
 • Runsaasti luonnonvaloa:
  Korkeiden kattojen lisäksi lofteissa on usein valtavat ikkunat. Ne päästävät sisään poikkeuksellisen paljon luonnonvaloa, jonka avulla tilan kuin tilan saa raikkaamman ja valoisamman oloiseksi helposti.
 • Monenlaisia sisustusmahdollisuuksia:
  Loft-asunnoista ei pahemmin löydy seiniä, jonka synnyttämä avoin tila tarjoaa runsaasti erilaisia mahdollisuuksia sisustuksen saralla. Loft on kuin tyhjä kanvaasi, jonka sisustaja saa koristella juuri niin kuin itse parhaaksi katsoo. Tilan voi sisustaa omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaisesti, joten kaksi eri tyyppistä sisustajaa voivat tehdä yhdestä ja samasta loftista hyvinkin eri näköisen.
 • Teollisuustilan rouheaa tunnelmaa:
  Yksi hurmaavimmista piirteistä loft-asunnoissa on siitä jo valmiiksi löytyvät teollisuustilan jäljet. Paljaat tiiliseinät tai esimerkiksi metalliputket eivät ole harvinaisia lofteissa, mutta ne näyttävät äärettömän hyvältä ja tuovat ultratrendikkään, rouhean tunnelman tilaan.
 • Loft-asuntojen ongelma
  Kaikuva akustiikka:
  Avoin tila ja korkeat katot tuovat mukanaan myös ongelmia. Valitettavasti ne korostavat tilassa olevia ääniä, jotne pieninkin ääni loftin laidalta on mahdollista kuulla koko tilassa. Tämä ongelma on mahdollista kuitenkin poistaa oikeanlaisella sisustuksella, joka vähentää kaikumista.
Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay