Jos kotiin kaipaa raikkautta ja hiukan väriä, on yksi parhaimmista ratkaisuista silloin tuoda sisustukseen mukaan huonekasveja. Sen lisäksi, että ne puhdistavat ilmaa tehokkaasti, ovat kasvit yksi helpoimmista keinoista saada koti tuntumaan kotoisammalta ja myös rauhoittavammalta ympäristöltä. Ne muuttavat kodin tunnelmaa välittömästi ja toimivat myös viimeisenä silauksena silloin kun sisustus on jo muilta osin valmis. Erilaiset huonekasvit näyttävät upeilta melkeinpä missä tahansa kodin huoneessa, oli kyseessä sitten keittiö, olohuone, makuuhuone tai miksei vessakin.

Viherkasvit ovat kohtuullisen edullinen keino tehdä kodista tyylikkämpi ja tunnelmallisempi. Mikäli koti on pieni eikä tilaa ole paljon, kannattaa muistaa, ettei kasveja tarvitse asettaa ruukkuun lattialle, vaan ne voi sijoittaa kotona myös korkeammille paikoille. Esimerkiksi erilaiset hyllytasot, ikkunalaudat tai vaikkapa koukut ovat keinoja, joiden avulla kasvit saa sijoitettua muualle kuin lattialle etenkin silloin kun tilaa on rajoitetusti.

Viime aikoina erityisen kysyttyjä ovat olleet erilaiset viherseinät, joissa eläviä kasveja on koko seinän leveydellä. Ne ovat todellinen katseenvangitsija, joka näyttää upeammalta kuin mikään tapetti. Viherseinät vaativat hieman enemmän hoitamista, mutta niistä on ilmaa puhdistavien ominaisuuksiensa ansiosta iloa paitsi silmälle, myös terveydelle. Viherseinien lisäksi voi toki valita perinteisemmänkin vaihtoehdon kuten jonkun vehkakasvin, palmun, kahvipuun, rahapuun tai miksei vaikkapa kaktuksen. Myös tuoreet leikkokukat ovat upea sisustuselementti.

Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay