Ranskalaisiin yhdistetään usein pistämätön tyylitaju. Monet ihailevat ranskalaisten muotitietoisuutta, mutta myös sisustamisessa ranskalaiset ovat taitavia. Kuinka siis sisustaa koti ranskalaiseen tapaan? Ranskalainen saa upean sisustustyylin näyttämään tavattoman helpolta ja vaivattomalta.

Pidä koti tyylikkäänä yksinkertaisella sisustuksella ja neutraalilla väripaletilla
Kotia ei kannata tehdä turhan monimutkaiseksi paikaksi. Värivalinnoissa kannattaa suosia mutkatonta ja selkeä värimaailmaa. Toisinaan vastaväreillä leikitteleminen saattaa saada aikaan upeita yhdistelmiä, joissa värit täydentävät toisiaan.

Sisusta antiikkihuonekaluilla aina kun se on mahdollista
Ranska on tulvillaan mielenkiintoista historiaa. Pariisin katuja kävellessä tuntuu joskus siltä kuin olisi tehnyt aikamatkan menneisyyteen, ja samankaltaisen efektin ranskalaiset pyrkivät tuomaan myös koteihinsa. Ranskalaisessa sisutuksessa on tyypillistä yhdistää modernit elementit perinteiseen tyyliin. Antiikkihuonekalut parkettilattialla ovat hyvin tyypillinen näky ranskalaisessa sisustuksessa.

Ripaus hauskuutta ja huumoria
Ranskalaista sisustustyyliä ei voi kutsua tylsäksi, sillä usein siihen kuuluu ripaus pilkettä silmäkulmassa. Usein hauskuutta tuodaan kotiin taiteen keinoin. Kodista saattaa löytyä suuria, rohkeita ja abstrakteja maalauksia, mustavalkoisia valokuvia mielenkiintoisilla aiheilla sekä lasten piirustuksia, jotka tuovat pirteyttä muuten klassisiin sisustusratkaisuihin. Ranskalaisessa kodissa taideteoksilla on suuri rooli ja merkitys.

Sisusta tilaa mielenkiintoisilla esineillä
Pariisi tunnetaan kirpputoreistaan, jotka ovat tulvillaan erilaisia eriskummallisia ja hurmaavia koristeita, huonekaluja, maalauksia, koruja, veistoksia, lamppuja, peilejä, aktiikkiesineitä, hopeaesineitä ja muita erikoisia esineitä. Juuri tällaisia ainutlaatuisia tavaroita kannattaa sisustukseen tuoda mukaan, mikäli haluaa kopioida ranskalaista sisustustyyliä. Koti, joka on täynnä erikoisia ja upeita tavaroita, pitää sisällään tuhansia tarinoita.

Sekoitus ronskia ja hienostunutta
Yksi ranskalaiselle tyylille tyypillisimmistä ominaisuuksista on sekoittaa huonekaluja ja koriste-esineitä kodissa yllätyksellisillä tavoilla. Kaikkein yksinkertaisimmillaan tätä periaatetta voi toteuttaa yhdistämällä jotain hyvin ronskia ja karkeaa johonkin hyvin hienostuneeseen ja eleganttiin. Tällaiset yllätykselliset yhdistelmät tekevät kodin sisustuksesta kiehtovan ja monipuolisen. Erilaiset sisustukseen liittyvät säännöt kannattaa tässä suhteessa unohtaa, sillä rohkeus ja yllätyksellisyys ovat ranskalaisen sisustamisen tärkeimpiä kulmakiviä.

Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay