Lähdetäänpä pienelle aikamatkalle, jonka myötä muistellaan sisustuksen kuumimpia trendejä olohuoneissa viimeisten 60 vuoden ajalta. Mikäli tekee mieli tehdä muutoksia olohuoneeseensa, saattaa tästä jutusta löytyä uusia ideoita, jotka ovat syystä tai toisesta kenties painuneet unholaan!

Sisustus 1950-luvun olohuoneissa
1950-luvun olohuoneissa suosittu trendi olohuoneissa oli yksi seinä, joka paljasti tiiliseinän tai kiviseinän. 50-luvulla puukalusteet eivät olleet niinkään suosiossa, vaan moni hamusi ennen kaikkea muovista valmistettuja kalusteita ja koriste-esineitä. Erityisesti muovipintaiset kalusteet kuten sohvapöytä olivat helppohoitoisia ja helppo puhdistaa, jonka vuoksi ne olivatkin niin suosittuja. Myös pastellisävyt olivat 50-luvun olohuoneissa todella tavanomaisia ja toisinaan huonetta piristämään aseteltiin esimerkiksi eurooppalaista antiikkia tai erilaisia ruukkuja ja maljakoita. 50-luvulla sohvat ja nojatuolit olivat muodoltaan pyöristettyjä ja jykeviä ja väritykseltään useimmiten voimakkaanvärisiä kuten punaisia tai syvän oransseja.

Sisustus 1960-luvun olohuoneissa
60-luvun sisustusta leimasi kokeilunhaluisuus ja tietynlainen pähkähulluus, joka ulottui myös ihmisten olohuoneisiin. Värimaailmaltaan 60-luvun suosituimpia värisävyjä olivat luonnon inspiroimat sävyt kuten erilaiset vihreät, oranssit ja kulta, joita käytettiin ahkerasti melkeinpä kaikessa aina olohuoneen sohvista vaatteisiin. Psykedeelisyys oli muodissa ja toisinaan olohuoneissakin saattoi nähdä hyvinkin erikoisia väriyhdistelmiä kuten vaikkapa kirkkaanvaaleanpunainen sohva, jonka päälle saatettiin asetella oransseja tyynyjä.

Sisustus 1970-luvun olohuoneissa
Monet pitävät 70-luvun sisustustyyliä nykyään mauttomana. Sille tyypillisimpiä piirteitä ovat puupanelointi sekä voimakkaat ja rohkeat värit kuten avokadonvihreä. Myös tulppaanituolit ja pörrömatot olivat 70-luvun olohuoneissa tyypillisiä elementtejä. Joissain olohuoneissa saattoi olla jopa pieni sisätiloihin mahdutettu puutarha.

Sisustus 1980-luvun olohuoneissa
80-luvulla sattui ja tapahtui yhtä sun toista. Vuosikymmenen aikana tuotettiin lukuisia klassikkoelokuvia ja pinnalle nousi monia muusikoita, joista on tullut legendoja. Sisustuksen maailmassa raskaat puukalusteet tekivät 80-luvulla paluutaan ja vuosikymmenen hittikasviksi nousi joka kotiin hankittava saniainen. Himmeät pastellinsävyt olivat valtavan suosittuja kuin myös erilaiset kukkakuviot. Lähes jokainen olohuone 80-luvulla piti sisällään himmeitä pastellinsävyjä ja jollei olohuoneesta löytynyt kukkia tapetista, niin niitä löytyi taatusti jostain muusta kodin huoneesta.

Sisustus 1990-luvun olohuoneissa
90-luvulla nähtiin uusi ja mielenkiintoinen ilmiö, sillä yhtäkkiä kaikki oli ilmatäytteistä ja neonväristä. Televisiota katseltiin istuskellen ilmatäytteisissä nojatuoleissa, joista kaikkein trendikkäimmät olivat neonsinisiä tai -violetteja. Tämä räikeä ja erikoinen trendi unohtui kuitenkin nopeasti seuraavalle vuosikymmenelle siirryttäessä, joka oli monen mielestä suuri helpotus.

Sisustus 2000-luvun olohuoneissa
2000-luvulla nähtiin suurten ja rohkeampien huonekalujen paluu.

Sisustus olohuoneissa nykyään
Tällä hetkellä olohuoneiden suurin trendi on luonnon tuominen sisätiloihin. Tämä on nähtävissä aivan kaikessa koriste-esineistä tapetteihin ja eräällä tavalla nykyinen sisustusmuoti olohuoneessa muistuttaakin 70-luvulta tuttua sisäpuutarhojen muoti-ilmiötä. Kodintekstiilit kuten verhot ja sisustustyynyt ovat väritykseltään luonnollisia ja erityisesti vihreän, keltaisen ja vaalean eri sävyt ovat todella muodikkaita. Myös metallinsävyt ovat suuri hitti, kuin myös teollinen tyyli, avarat ja valkoiset tilat sekä minimalistiset huonekalut.

Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay