Makuuhuone on jokaiselle pakopaikka, jonne voi vetäytyä rauhoittumaan aina tarvittaessa. Makuuhuone heijastaa sen käyttäjän mieltymyksiä ja makua ja siellä pitäisikin pystyä rentoutumaan ja tuntemaan olonsa mukavaksi. Makuuhuonetta suunnitellessa on tärkeä muistaa, että kyseessä on siellä nukkuvan ikioma tila, eikä sen sen vuoksi tarvitsekaan välttämättä sointua täydellisesti kodin muihin huoneisiin. On kuitenkin muutamia varsin tyypillisiä virheitä, joita kannattaa välttää makuuhuoneen sisustusta suunnitellessa.

1. Liian vähän yksityisyyttä

Makuuhuoneen kohdalla on muistettava, että kyseessä on kodin yksityisin paikka. Makuuhuoneeseen kannattaakin ehdottomasti asentaa verhot, jotka suojaavat tilaa ylimääräisiltä katseilta. Jos suosii ohuita ja läpikuultavia verhoja, kannattaa ikkunaan varmuuden vuoksi kuitenkin asentaa sälekaihtimet.

2. Hankala sijoittelu

Makuuhuoneessa sängyn tulee olla huoneen keskipiste. Mikäli sängyn sijoittaa seinää vasten, saattaa se äkkiseltään tuntua hyvältä idealta, mutta todellisuudessa se saattaa saada tilan vaikuttamaan pienemmältä kuin mitä se todellisuudessa on. Mikäli sängyn molemmille puolille jättää riittävästi tilaa, voivat sen kummallakin puolella nukkuvat vaivatta nousta ylös herättämättä toista nukkujaa.

3. Räikeät värit

Makuuhuoneen värimaailmassa on suositeltavaa valita rauhallisia värejä kuten valkoisen eri sävyjä, beige, vaaleansininen, vaaleanpunainen, sininen, vaaleanvihreä, harmaa tai vaaleankeltainen. Levottomat kuosit tai voimakkaat värit kuten punainen saattavat hankaloittaa tilassa rauhoittumista, mutta mikäli punainen sattuu olemaan suosikkiväri ja sen kokee omakseen, ei kukaan estä valitsemasta sitä makuuhuoneen pääväriksi.

4. Suuret makuuhuoneet

Mikäli makuuhuone on tilava, saattaa olla hyvä idea lisätä sinne esimerkiksi sohva, jottei tila tunnu liian kolkolta. Monet sijoittavat myös esimerkiksi kirjahyllyn sekä yöpöydän sängyn tuntumaan. Jos television katseleminen on suosikkiharrastus, ei ole huono idea myöskään television asettaminen sänkyä vastapäätä. Näin huone tuntuu kertaheitolla mukavammalta ja siellä myös viihtyy paremmin.

Author miia
Published
Categories Sisustuksessa
youplay