Valoa on monenlaista. On olemassa niin luonnonvaloa kuin keinotekoista valoakin. Näistä molempia voi käyttää sisustuksessa. Sisustajat sanovatkin valon olevan aivan yhtä tärkeä tekijä kuin vaikkapa värit, materiaalit ja muodotkin. Varsinkin kesäisin luonnonvaloa kannattaa hyödyntää, kun sitä riittää pitkälle iltaan ja jo aikaisin aamulla. Luonnonvalon avulla voi myös säästää sähkölaskussa. Kulut ovatkin yksi asia, joka jakaa sisustajat. Toiset haluavat, että kaikki kotona käytetyt lamput ovat energiansäästölamppuja. Toisille taas on tärkeää saada hyvä ja voimakas yleisvalo koko kotiin. Tällöin käytetään tavallisia hehkulamppuja. Koska lamppuja on paljon, on tärkeää tietää, minkälaiselle kannalle mikäkin lamppu käy.

Sisustaminen on monelle samaa kuin muotivaatteet. Siihen kiinnittää huomiota ja haluaa pysyä ajan tasalla uusimpien trendien suhteen. Muodin osalta tällä hetkellä converse/jalkineet tuovat valonpilkahduksen. Valaisimien osalta taas upeat design-valaisimet ja persoonallisuus ovat muodissa. Kylpyhuone on monelle tärkeä, koska siellä voi sisustaa monella eri materiaalilla ja värillä. Kylpyhuoneeseen on saatavana esimerkiksi upeita peilivalaisimia, joissa itse lamppu voi olla piilossa peilin takana. Tällöin valo hohtaa lempeästi ikään kuin peilin takaa onnistuen silti valaisemaan koko tilan. Osa sisustajista luottaa edelleen kattolamppuihin myös kylpyhuoneessa. Sekin on mahdollista, mutta se ei ole enää niin suosittu ratkaisu.

Ikkunoista tulvii valoa sisään

Ikkunoita kannattaa hyödyntää sisustamisessa. Varsinkin olohuoneessa, jossa vietetään paljon aikaa, valo on suuressa roolissa. Olohuoneessa voi pitää verhoja auki ja antaa luonnonvalon tulvia sisään. Sen lisäksi siellä voi käyttää huomaamattomia lamppuja, jotka eivät vie tilaa muulta sisustukselta. Lamppuja upotetaan nykyään paljon kattoon. Sen lisäksi lamppuja on alettu upottaa myös lattiaan. Näillä erikoisilla ratkaisuilla kotiin saa huimasti persoonallisuutta ja valintoja, joita monissa kodeissa ei näe.

Käytä koristevaloja

Suomen luonto alkaa pimentyä syksyllä ja talvella valoisaa aikaa ei ole kovin monta tuntia päivässä. Sen vuoksi syksyisin ja talvisin kannattaa hyödyntää koristevaloja. Hyvin suosittu keino on asetella koristevalot kauniisti suuriin lyhtyihin. Lyhdyt voi laittaa joko sisälle tai ulos. Sen lisäksi koristevaloja voi kietoa vaikkapa terassin kaiteelle tai verhotankoon roikkumaan. Kaikki koristevalot käyttävät pieniä LED-lamppuja, eivätkä kuumene jatkuvassakaan käytössä. Ne ovat kaiken lisäksi vielä erittäin energiapihejä. Paristokäyttöisiä koristevaloja taas voi käyttää vaikka koristamassa juhlavaa illallista. Tunnelmaa saa luotua näin joka paikkaan.

Lukunurkkauksen hämärä valaistus

Oikean lampun valitseminen voi olla hankalaa, koska lamppuja on saatavilla niin suuri määrä. Sen lisäksi valaisimissa on runsas määrä erilaisia kantoja, joihin lamppujen täytyy sopia. Hehkulamppujen kohdalla valovirtaa vertailtiin wateilla, mutta nykyisin se ei enää onnistu, koska hehkulamput ovat vaihtuneet energiaa säästäviin lamppuihin. Wattimäärä kertoo nykyään enää energiankulutuksesta.

Sisustamisessa on tärkeää, että koti on tasapainossa ja valaistus, värit ja muodot eivät riitele keskenään. Valaistusta kannattaa hyödyntää sisustuksessa, koska sillä voi tehdä paljon. sisustaminen lähtee siitä, että mietitään, kuinka voimakasta valoa kotiin halutaan. Valon voimakkuus voi myös vaihdella huoneesta riippuen. Lampun valitseminenkin voi olla hankalaa. Siinä täytyy tarkastaa, millainen kanta valaisimessa on. Sen perusteella ostetaan myös lamppu. Valolla voi luoda tunnelmaa niin sisälle kuin uloskin. Illan hämärtyessä voi ripustaa erilaisia koristevalosarjoja ulos. Ne toivottavat tervetulleeksi, kun kotiin palataan pitkän työpäivän jälkeen. Valosta on siis moneksi. Ainoastaan mielikuvitus on rajana.

Author
Published
Categories Uncategorized
youplay