Valkean ja erilaisten vaaleiden värien käyttö sisustuksessa ei tarkoita kylmyyttä ja tylsyyttä. Värittömyys herättää usein epäilyjä ja kritiikkiä voi kuulla valkoiseen sisustukseen negatiivisesti suhtautuvien suusta. Todellisuudessa vaaleilla väreillä voi sisustaa hyvinkin kodikkaasti, kuten monista sisustusesimerkeistä voidaan ihastella. Vaaleus tuo mukanaan tilan ja raikkauden tunnetta sekä mielleyhtymän puhtauteen. Tällaisenahan jokainen haluaisi oman kotinsa kokea. Lisäksi vaaleus lisää valoisuutta, joka piristää pimeimpänä vuodenaikana.

Vaalean värin käyttö on hyvä pohjasävy yksityiskohtien korostamiseen. Pienet esineet ja sisustuselementit nousevat mielenkiintoisiksi kiintopisteiksi, jotka erottuvat valkoisen värin lomasta raikkaina piristeinä. Tällaisia sisustusesineitä voivat olla esimerkiksi oman elämän varrelta kertyneet valokuvat ja julisteet. Jokainen kodin asukkaiden elämästä kertova kuva tekee sisustuksesta yksilöllisen, joka kerää aina ihastelevia ja kehuvia kommentteja. Omasta eletystä elämästä kertovat kuvat ja julisteet vaativat arvoisensa kehykset, joita esimerkiksi https://www.bga.fi/ verkkokauppa tarjoaa laajassa valikoimassaan. Ripaus omaa persoonaa hillityn kodin seinillä jättää lähtemättömän vaikutuksen vieraisiin.

Valkoisen ja vaaleiden värisävyjen käyttäminen sisustussuunnistelussa on ollut suosittua myös muualla kuin pimeässä pohjolassa. Tyylisuunta on saanut nimensä skandinaavinen sisustustyyli alkuperänsä mukaisesti. Pelkistetty ja hillitty sisustus pohjautuu usein valkoiseen, mutta kaipaa seurakseen pieniä värin vivahteita. Valkoisten pintojen ja materiaalien käyttö yhdistäen yksittäisiin värikkäisiin esineisiin vaatii sisustajalta osaamista. Tämä ovat ymmärtäneet myös monet kansainväliset suunnittelijat, jotka kertovat sisustaneensa omat kotinsa haastavan mutta kauniin skandinaavisen tyylin mukaisesti.

Valkoinen väri on ajaton valinta sisustusväriksi. Se jättää myös paljon mahdollisuuksia erilaisille yksityiskohdille, joita voidaan puolestaan vaihtelevasti korostaa. Jos, kuten sanonta kuuluu, musta on aina muodikasta pukeutumisessa, voidaan todeta vakoisen värin olevan aina muodikasta sisustuksessa.

Author miia
Published
Categories Uncategorized
youplay