Kuinka voin opiskella sisustajaksi?

Sisustaminen on monen intohimo, sillä siinä näkee kättensä jäljen ja pääsee käyttämään luovuuttaan. Lisäksi kauniisti sisustetussa kodissa lepää niin mieli kuin kehokin. Osa innokkaista sisustajista haluaa viedä intohimonsa vielä pidemmälle ja tehdä sisustamisesta itselleen ammatin. Kuinka sitten ammattisisustajaksi opiskellaan ja missä tällaista koulutusta tarjotaan? Tämä artikkeli tutustuttaa sinut siihen, kuinka voit hankkia itsellesi sisustajan tutkinnon.

Ammattikoulusta opin tielle

Sisustajan perustutkinnon voi hankkia ammattikoulusta eli opiskelemaan pääsee heti peruskoulun jälkeen. Monet alan vaihtajat opiskelevat myös sisustajiksi, jolloin heillä saattaa olla jo enemmänkin pohjakoulutusta. Sisustajatutkintoon voi siis opiskella hyvin erilaisista lähtökohdista käsin. Tärkeintä on, että sisustamiseen on intoa ja paloa ja että ala tuntuu omalta!

Ammattikoulun jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja korkeakouluun. Esimerkiksi arkkitehdin koulutusohjelma saattaa kiinnostaa sisustajaa. Suomessa ei siis välttämättä vaadita lukio-opintoja opintopolun jatkamiseksi korkeakouluun.

Eräs mielenkiintoinen uravaihtoehto sisustuksesta ja kotien viihtyvyydestä kiinnostuneelle on kiinteistönvälittäjän työ. Tässä työssä pääsee tekemisiin niin erilaisten kotien kuin erilaisten ihmistenkin kanssa. Työssä vaaditaan tietynlaista pelisilmää, jotta oikea koti löytää oikeat ihmiset, mutta tämäkin kehittyy ajan ja kokemuksen saatossa. Monet kiinteistönvälitysyritykset, kuten https://blok.ai/ tarjoavat nykyään palvelujaan myös netissä, mikä on tehnyt kilpailusta entistä kovempaa. Asiakkaan kannalta on tietysti hyvä juttu, että nykyisin myös tällä alalla on valinnanvaraa! Osa asiakkaista on valmiita maksamaan jopa melko suuriakin summia hyvistä asuntovinkeistä, joten ei olekaan ihme, että Suomessakin moni kiinteistönvälittäjä on tehnyt menestyksekkään uran.

Mistä inspiraatiota opintoihin?

Vaikka valitsemasi opiskeluala ja haave työstä sisustajana olisikin unelmasi, saattavat opinnot silti toisinaan jäädä junnaamaan paikoilleen. Tällöin on tärkeää lähteä etsimään uutta inspiraatiota, joka voi auttaa jopa uudistamaan omaa sisustustyyliä. Inspiraatiota voi etsiä esimerkiksi alan laadukkaista blogeista. Voit tutustua blogien kautta vaikkapa erilaisiin sisustustyyleihin ja hankkia vinkkejä vaikkapa ranskalaistyyliseen sisustukseen.

Jos olet erityisen innostunut blogeista, ehkäpä voit jo opiskeluaikoina perustaa oman sisustusaiheisen blogin, jossa pääset harjoittelemaan sisustamista arvioivan yleisön, eli blogisi lukijoiden, silmien edessä. Tämä vaihtoehto tarjoaa sinulle tilaisuuden saada töistäsi välitöntä palautetta ja mahdollisuuden kehittää sisustussilmääsi entistä tarkemmaksi. Saatat myös saada luotua blogisi kautta tärkeitä yhteistyökuvioita ja -verkostoja, joista voi parhaimmillaan olla hyötyä valmistumisesi jälkeen.

Sisustuslehdet ovat hyvä inspiraation lähde, mutta sisustusalan juttuja löytyy toki muistakin lehdistä. Inspiroidu vaikkapa helsinkiläisen hotellin ylellisistä Marimekko-huoneista tai tutustu lehtijuttujen kautta kuuluisien sisustajien elämään ja työhön.

Sisustusalan messut, kuten Habitare ovat myös oikeita inspiraation aarreaittoja! Lähde messuille yksin tai ystävän kanssa ammentamaan alan uusinta uutta. Messuilta tarttuu yleensä mukaan runsaasti uusia ideoita ja ne toimivat erinomaisina inspiraation lähteinä.

Toisinaan opinnot ja inspiraatio saattavat olla niin jumissa, että pieni irtiotto on paikallaan. Sisustamista ei kuitenkaan tarvitse unohtaa lomallakaan, vaan myös loman aikana on mahdollista tarkastella lomakohdetta sisustuksellisesta näkökulmasta käsin ja napata näin uusia hyviä sisustusideoita. Esimerkiksi Pietari on oivallinen kohde näyttävästä sisustuksesta kiinnostuneelle alan opiskelijalle – ja mikä parasta, matka Pietariin taittuu hetkessä ja miellyttävästi nopealla junalla! Oletkin vain pienen junamatkan päässä unohtumattomasta irtiotosta, joka voi samalla tuoda sisustusalan opintoihisi aivan uudenlaista virtaa!

mts_authority